2017. jún 11.

Válaszok

írta: kesjarszilvi
Válaszok

miért? meddig? hol? & mi a fene az az utazóborsó?

UPDATE azoknak, akik nem tudják, hogy mit keresek Amerikában...

Elárulom Nektek: élményeket, nyelvtudást, és természetesen pénzt keresek itt! :D

A Camp Leaders által szervezett kulturális csereprogram keretében jöttem ki dolgozni, ahol a konyhai csapat tagjaként látok el egy tábornyi gyereket minden finomsággal. 

A tábor (International Riding Camp - akit jobban érdekel, Google!) egy mesés helyen van New York állam közepén, távol a zajtól és nyüzsgéstől. Körülbelül 20-25 kislány fog táborozni itt június 18.-tól. A kifejezetten tehetős réteg üdülteti itt a gyermekeit, mivel a tábor meglehetősen drága (lásd a honlapon). 

Én a Kitchen Staff tagja vagyok 2 másik lánnyal karöltve: Eva Mexikóból érkezett, Dóri pedig épp ma jött szintén Magyarországról. Rajtunk kívül 2 lengyel karbantartó fiú és 12 gyerekfelügyelő (mind angol anyanyelvűek Új-Zélandról, Angliából és Amerikából) dolgozik a táborban. A tábort Arno Mares vezeti testvérével, J.D.-vel, és itt van még Arno felesége, Olga, aki Oroszországból költözött az Államokba évekkel ezelőtt. (A táborlakókról később többet is mesélek majd.)

A szerződésem augusztus 26-ig tart, akkor hagyom el a tábort, hogy imádott szerelmespárommal, Csabival, barátnőmmel, Bogival és új barátunkkal, Szandival nekivágjunk felfedezni a keleti partvidéket abból a pénzből, amit a nyáron keresünk. Terveink szerint autót bérelünk és lekocsikázunk Miamiig, érintve Philadelphiát, Washingtont és néhány számunkra érdekesebb várost. Terveink szerint megnézzük a korallzátonyokat Miami partjainál, elmegyünk a Key West-re és az Everglades Nemzeti Parkba, onnan pedig Floridába indulunk, hogy kipipálhassuk a bakancslistás Disney Land-et és Universal Studios-t, majd visszarepülünk New York-ba, hogy csókolózós képeket lőjünk a Central Parkban, az Empire State Building-en, és a Szabadság-szobornál, továbbá megnézzük a Wall Street-et, a NY-i metrót, a NY-i Állatkertet (ahol a Madagaszkár is "játszódik"), a Broadway-t, végül pedig bevásároljunk a híres Kínai Piacon azokból a ruhákból, amik nálunk 2 év múlva jönnek majd divatba. :D

Szeptember 8.-án repülünk haza Csabival, egyazon géppel, némi pénzzel, rengeteg élménnyel, sok új holmival, sokkalta jobb angol nyelvtudással, és remélhetőleg épségben!

De ne aggódjatok, a blog és a kalandok nem érnek véget, ugyanis októberben költözök Németországba, hogy ott töltsem az utolsó szemesztert a mesterképzésemből!

És hogy mi az az utazóborsó?

Itt 22:40 van, több mint 10 órát dolgoztam ma (it was a crazy day), szóval ezt a sztorit később mesélem el Nektek!

Köszi, hogy olvastok! A sztori folytatódik... ;)

Szólj hozzá