2017. jún 08.

Hol a bőröndöm?

írta: kesjarszilvi
Hol a bőröndöm?

Megérkezve a JFK reptérre, leszálltunk a gépről, és indultunk is a biztonsági ellenőrzésen át a csomagkiadó felé. Az ellenőrzésnél nem volt gond (mindent értettem, amit a pasas kérdezgetett ;) ), gyorsan végeztünk is, ami nem volt hátrány, tudva, hogy el kellett érnem a transzfert, majd az Ellenville-be tartó buszomat. Szerencsére ezzel nem voltam egyedül, Anna is a Port Authority-ra ment, az ő helyközi busza is onnan indult, így ketten voltunk ugyanabban a sietős cipőben.

De a csomagok sehol… Már hosszú percek óta nem jön új bőrönd, mi pedig csak nézzük a körbe forgó, már ismerős bőröndöket, és azon viccelődünk, ezek a bőröndök sem jó helyen forognak, ahogy a mieink sem…

(Lábjegyzetben megjegyzem, tegnap kiderült, hogy még BERLINBEN maradtak a bőröndök, de igyekeznek mielőbb utánunk küldeni. Emlékeztek, Berlin az ELSŐ megálló volt?! Vicc ez a légiközlekedés, komolyan! )

Addig poénkodtunk, míg szembe kellett néznünk a keserű valósággal: könnyű utunk lesz a táborba, nem kell cipelni a nagy bőröndöt – cserébe fogkefe-fésű-szappan-ruha, tehát MINDEN nélkül maradtam. De nem csak én, mindenki, aki Budapesten szállt fel, sőt még néhányan máshonnan is hiába várták a váltásruhákat – valahol máshol forogtak… Nem emlékszem pontosan, hányan voltunk, de a fickó először túl kevés kitöltendő papírt hozott – úgy elkapkodtuk! :D

Megírtuk ezeket a papírokat a reptéren (amelyek mentén elkezdik keresni és kézbesítik a csomagokat), és kutyafuttában loholtunk megkeresni a transzferbusz indulási helyét. Szerencsére mindenki segítőkész volt, bár Anna nem bízta a véletlenre: gyönyörű angolul megfogalmazott körmondataival próbálta lenyűgözni az információs pultban ülő nőt, aki – totálisan egyszerű amerikai nyelvtudásából fakadóan – zavartan értetlenkedett.

(Lábjegyzet: 2 nap elég volt, hogy rájöjjek: vagy siralmasan egyszerűen fogalmaznak, vagy csak miattunk nem beszélnek költői stílusban :D )

 

Tehát a bőrönd eltűnt. Da Annával elértük a buszt. És indultunk a varázslatos New York City felé a reptérről.

(Lábjegyzet: a KÉPet még Csabi készítette a reptéren, ha esetleg elhagynák a bőröndöt és nem tudják beazonosítani. Köszi, Csabi a vonzást! :D )

Szólj hozzá

utazás balszerencse bőrönd új barátok John F. Kennedy reptér